De drijvende kracht

Iedereen weet dat een merk meer is dan alleen een logo, naam of een paar kleuren. Maar wat is nou de drijvende kracht achter een sterk merk. Is het (de mogelijkheid om) zoveel mogelijk winst (te) maken, oneindige groei of zorgen dat je vroeg met pensioen kan? Nee, dat niet. De drijvende kracht achter elk sterk merk is: Idealisme. Waarom jij (als ondernemer) doet wat jij doet, beyond making money. Wanneer je wilt dat mensen jouw en je product of dienst gaan kopen, moet je vertrouwen creëren, dat vertrouwen is gebaseerd op geloof en dat geloof komt altijd voort uit idealisme. En idealisme is concreter dan je in de eerste plaats zal denken.

Idealisme is dus een van de krachtigste manieren om je merk te positioneren.

Maar waarom is het dan zo belangrijk?

Idealisme geeft bedrijven de mogelijkheid om zichzelf, naast hun product of dienst, te presenteren als een organisatie die daadwerkelijk iets goeds doet voor andere mensen, het milieu of de samenleving in het algemeen. Onderwerpen zoals mensenrechten en inclusiviteit, ecologische gerechtigheid, sociale en politieke kwesties zijn hier mooie voorbeelden van. Maar je kan het ook kleiner en specifieker of dichter bij jezelf houden. Wij werken graag met merken en bedrijven die de wereld willen verbeteren.

Met idealisme lukt het je ook om meer betrokkenheid te creëren bij consumenten. Doordat dit helpt om duidelijker aan te geven wat jouw missie is en welke waarden er centraal staan binnen jouw bedrijf. Door met idealistische principes bezig te zijn, kan je echt verbinding maken tussen jouw merk, bedrijf en jouw doelgroep, wat het vertrouwen in jouw merk alleen maar zal doen stijgen. Uit onderzoek leidt het creëren van oprechte connecties tot loyale relaties tussen klant en bedrijf, bovendien maakt idealisme je merk interessanter voor investeerders en potentiële werknemers.

Written by: Nina Quax
November 9, 2023