Kleur bekennen?

Kleur bekennen, het is een oud Nederlands gezegde. En het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een van de meest krachtigste dingen die je kan doen. Wanneer men zijn «true colours» kan koppelen aan het besluit om ervoor te werken, wordt al het werk wat je doet een stuk plezieriger en gemakkelijker. Hoe authentieker en consistenter, hoe beter! Wees trots op wie je bent en wees niet bang om op te vallen. Het is vergelijkbaar met je eerste beantwoorde liefde: bevrijdend! Als alles op zijn plek valt en bij jou past, voelt het als een openbaring.

Sense of place gaat over het creëren van een gevoel van verbondenheid en gemeenschap, waarbij design als middel wordt ingezet om deze verbinding te versterken en een boodschap van eenheid uit te dragen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van lokale symbolen, kleuren of thema’s die herkenbaar zijn voor een specifieke gemeenschap. Het gaat erom dat mensen zich thuis voelen en zich verbonden voelen met jouw merk.

Kortom, door design te gebruiken als middel om verbinding te creëren en een boodschap van eenheid uit te dragen, kunnen we een gevoel van sense of place creëren. Het resultaat is niet alleen een betere relatie met jouw doelgroep, maar ook een sterkere band tussen jouw merk en de gemeenschappen waarin het opereert. Dus laat je ware kleuren zien en laat de wereld zien waar je voor staat!

Dus laat je ware kleuren zien en laat de wereld zien waar je voor staat!
Written by: Nina Quax
November 9, 2023